Elgskav

Elgskav kan egentlig lages som reinskav, eller man kan lage en annen vri. Elgkjøtt har en mildere viltsmak en rein, og kan sånn sett sies å smake som en mellomting av rein og vanlig storfe!

 

I dag skal jeg uansett lage det sånn som jeg lager reinskav/finnbiff.

Jeg steker kjøttet med salt og pepper på høy tempratur. Du kan bruke stekepanne, men jeg foretrekker jerngryte, mindre sprut, og du kan lage alt ferdig i denne.

Når kjøttet er ferdig brunet har jeg i godt om løk skjært i halvskiver, og sopp. Du kan bruke mange typer sopp, men jeg har valgt sjampingjong som er mest tilgjengelig. Du lar dette surre til løken og soppen har fått litt farge.

Hell så på fløte og la det småkoke litt mens du har i brunost og tyttebær. når dette har begynt å tykne litt har du i creme fraiche, og smaker til med viltkrydder, salt og pepper til ønsket smak.

Jeg skal servere med rosenkål og gulrot surret med bacon. Brun baconet først, ha så i grønnsakene og rør hele tiden så de ikke blir brent.

Kokte poteter eller hjemmelaget potetmos serveres til og selvfølgelig tyttebær.

Dette er en svært enkel rett å lage, og perfekt hvis du har gjester da det kun er størrelse på kasserollene som skiller :)

Share
comments