Chili Laks

Noen har etterlyst oppskrift på min chili-laks med stekte grønnsaker, kaperssaus og hvitløksmos.

Den er egentlig skammelig enkel. Jeg kjøpte Rema 1000 sin chili ferske chili laks.

Du starter med å forvarme stekovnen til 250 grader.

Jeg samler opp potet gjennom hele uka som er til overs. Når jeg får nok til en full middag så skreller jeg disse og lager potetmos. Smelt lit smør i en kjele, hakk hvitløk og blank den i smørret. (La ikke smøret bli brunt) Kutt opp de kokte potetene som du har skrellet i biter, og ha dem i kjelen. Fyll på med litt fløte, og litt vann. La dette små koke på svak varme så det ikke svir. Krakk dem sund og smak til med salt og pepper.

Så lager du en grønnsaksblanding av de grønnsaker du måtte ønske å steke, tenk gjerne litt på farge sammensetning. Jeg valgte broccolitopper, purreløk go paprika. Broccolien kan med fordel blansjeres litt først.. Pass på å kutte grønnsakene i passe biter slik at de tårler ca like mye varmebehandling. Smak til med salt og pepper, evt urter, soyasaus, eller hva annet du måtte like. Korriander for eksempel.

Sausen lager du med å smelte litt smør. Blanke chili og hvitløk i smøret. Ha i kapers og fiskekraft. Fyll på med fløte og vann. Kok opp og la små koke et kvarter. Bland maizenna med kaldt vann til en jevning. Ha i jevningen til passe tykk, og smak til med lime, smør, salt og pepper.

Når du har kontroll på saus og potet steker du grønnsakene i medium varm panne, samtidig som du setter laksen i ovnen, den er ferdig krydret og ligger i aluminiumsform. Laksen skal stå i 10 minutter, ikke lengre. Den kan også stå i 8 minutter hvis du liker den medium.

 

Share
comments