Morsdags meny 2013

Hvis det skal være enkelt & godt!

Til morsdagsmeny har jeg valgt noe noen kanskje vil syns er kjedelig, men det er noe de aller fleste liker og skikkelig godt i blant.

 

Blomkålsuppe:

Har valgt å lage en tradisjonell blomkålsuppe som jeg piffer litt opp med sprøstekte strimler av spekeskinke og litt pesto til topping. I tillegg rister jeg blomkålbukettene lett på en panne i gyldent smør.

Ønsker du å oppgradere den enda ett hakk kan du servere med grillet kamskjell, da snakker vi skikkelig kosemat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svinestek med surkål, grønnsaker og brun svinesaus med dijonsennep:

Svinesteika gnir jeg godt inn med salt og pepper, samt litt dijonsennep. Steker den i ovn på 90 grader til kjernetempraturpå 70 grader. Så tar du den ut og pakker den godt inn i aluminiumsfolie og et tykt klede og lar den hvile minimum 20 minutter før du skjærer den opp. Til denne kan du velge det meste av grønnsaker. Være seg ratatouille, rosenkål, blomkål, rot grønnsaker, surkål (som du kan lage selv) eller noe annet godt. Jeg lager en tradisjonell brunsaus med kraften fra steika, samt godt om dijon sennep.

Stekte, kokte poteter eller litt grov potetmos til.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karamellpudding:

Tilslutt serverer jeg god hjemmelaget karamellpudding, oppskriften til den finner du her på siden min :) 

Trenger du kake etter dette? Ja da får du finne på noe selv :)

Share
comments