Lamme frikassé

Du kan lage god frikassé av mange typer kjøtt, i dag bruker jeg lam.

 

Jeg har valgt fårikålkjøtt av lam, men du kan med fordel velge et finere og beinfritt kjøtt, også av f.eks kalv, kylling, høns eller får.

Kjøttet har du i en kjele, og fyller opp med kaldt vann til det dekker kjøttet. Strø på salt og kok opp.

Når kjøttet koker senker du tempraturen og skummer av. (Fjerner det skummet og grumset som legger seg på toppen) Dette må gjøres flere ganger til det slutter å komme mere.

Ha i laurbærblad og pepper sammen med kjøttet.

Kjøttets koketid varierer stort ut fra kvalitet, men det kjøttet jeg har valgt må ha 2-3 timer på småkok.

Når kjøttet er ferdig (mørt, løsner lett fra benet) bruker du en hulløse for å få kjøttet ut av kjelen.

Mens kjøttet koker har du kuttet gulrot, selerirot, og kålrabi i staver. disse koker du nå i kraften, men husk å ta dem ut før de blir gjennomkokte. ( ca like mye grønnsaker som kjøtt )

Du har nå laget en smørgjevning klar (60 gram smeltet smør og 60 gram hvetemel pr liter kraft) denne har du over i kjelen og rører den godt ut.

Dette må koke minst 5-10 minutter. Smak så om det trengs mere salt og pepper.

For en fyldigerre og mild god smak kan du ha i fløte, den gjør også sausen penere.

Du kutter opp godt med purreløk ( kan også bruke broccoli & blomkål i tillegg ) Ha kjøttet, de kokte grønnsakene og purreløken tilbake i sausen.

Server med nykokte poteter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
comments