Chili Laks

Noen har etterlyst oppskrift på min chili-laks med stekte grønnsaker, kaperssaus og hvitløksmos.

Den er egentlig skammelig enkel. Jeg kjøpte Rema 1000 sin chili ferske chili laks.

Du starter med å forvarme stekovnen til 250 grader.

Jeg samler opp potet gjennom hele uka som er til overs. Når jeg får nok til en full middag så skreller jeg disse og lager potetmos. Smelt lit smør i en kjele, hakk hvitløk og blank den i smørret. (La ikke smøret bli brunt) Kutt opp de kokte potetene som du har skrellet i biter, og ha dem i kjelen. Fyll på med litt fløte, og litt vann. La dette små koke på svak varme så det ikke svir. Krakk dem sund og smak til med salt og pepper.

Så lager du en grønnsaksblanding av de grønnsaker du måtte ønske å steke, tenk gjerne litt på farge sammensetning. Jeg valgte broccolitopper, purreløk go paprika. Broccolien kan med fordel blansjeres litt først.. Pass på å kutte grønnsakene i passe biter slik at de tårler ca like mye varmebehandling. Smak til med salt og pepper, evt urter, soyasaus, eller hva annet du måtte like. Korriander for eksempel.

Sausen lager du med å smelte litt smør. Blanke chili og hvitløk i smøret. Ha i kapers og fiskekraft. Fyll på med fløte og vann. Kok opp og la små koke et kvarter. Bland maizenna med kaldt vann til en jevning. Ha i jevningen til passe tykk, og smak til med lime, smør, salt og pepper.

Når du har kontroll på saus og potet steker du grønnsakene i medium varm panne, samtidig som du setter laksen i ovnen, den er ferdig krydret og ligger i aluminiumsform. Laksen skal stå i 10 minutter, ikke lengre. Den kan også stå i 8 minutter hvis du liker den medium.

 

Thaigryte med pasta

Thaigryte med korriander og lime servert med pasta.

En lett og smaksrik rett som passer godt til litt helgekos.

Fiskekaker

Lyst på noe godt, enkelt og kjapt?

Torskefilet med Tomatskorpe

Torsk kan brukes til så mangt, både på tradisjonelle måter som røkt, lettsaltet, eller med lever og rogn:

Men torsk er en fantastisk råvare som kan brukes til så mye mer.

Elgskav

Elgskav kan egentlig lages som reinskav, eller man kan lage en annen vri. Elgkjøtt har en mildere viltsmak en rein, og kan sånn sett sies å smake som en mellomting av rein og vanlig storfe!

 

Kylling filet

Kylling filet kan brukes til så mangt.

 

Kokt Kveite

Av og til har man lyst på en skikkelig god og tradisjonell fiskerett, og da er dette noe av det beste jeg vet.

 

Biff av ytrefilet

Storfebiff av ytrefilet er deilig mat som er enkelt å få til. Velg gjerne et kjøttstykke som er litt marmorert med fett da dette gir ett saftigere og mere smakfullt kjøtt.

 

Hjemmelaget hamburger

 

Skikkelig hamburger er vel perfekt helgekos. Denne oppskriften fra VG så god ut.

 

 

Tomatisert småsteik av lam

Nå som det er sesong passer det jo fint å benytte anledningen til å bruke lammekjøtt, og fårikål er ikke det eneste som er mulig å tilberede.