Biff av ytrefilet

Storfebiff av ytrefilet er deilig mat som er enkelt å få til. Velg gjerne et kjøttstykke som er litt marmorert med fett da dette gir ett saftigere og mere smakfullt kjøtt.

 

Hvis du ikke kjøper biffene ferdig kuttet, er det bare å skjære seg ønsket størrelse. Du kan gjerne banke biffen litt på tverrsidene, men man trenger ikke overdrive hvis kjøttet kjennes mykt ut. Mørkt kjøtt er gjerne mørere en lyst.

Jeg liker å ha litt nøytral oje i en bakke sammen med krydder, og så gnir jeg biffene godt inn i 

dette. Det er en fordel om de får stå en time slik så smaken setter seg litt.

For en medium biff steker du dem på høy varme til den slipper litt væske før du snur den, og så det samme på den siden, max ett par minutter.

Så var det dette med tilbehør da. Det er jo ikke måte på hvor mye godt man kan lage til en biff av salater, grønnsaker, sauser og poteter.

I dag valgte jeg salat, stekte grønnsaker, en løk og baconsaus, og fløte gratinerte poteter.

Salat lager du med det du selv liker best, velg gjerne ting som setter litt farge, og salat kan også krydres.

Det finnes masse grønnsaker som kan stekes. En miks av sjampingjong, purreløk, gulrot og pastinakk valgte jeg. Husk at grønnsakene ikke altid kan være i samme størrelse da noen trenger mere tid en andre. Altså tynne skiver pastinakk og gulrot, mens mere generøse biter purre og sjampingjong.

Sausen består av bacon kuttet i terninger som du steker i litt margarin i bunnen av en kjele. Når baconet er gyllent har du i løk i halve skiver. Når løken er blank har du litt hvetemel på før du fyller opp med vann evt vin og vann. Smak til med oksekjøttkraft, og hva du ellers måtte ønske.

Fløtegratinerte poteter finnes nå å få ferdig i butikk og er slett ikke ille på smak, ønsker du å lage fra grunnen av finnes det flere gode oppskrifter på nett.

 

Share
comments