Kylling parmigiana
Kylling parmigiana. En ny "spilloppskrift" har ikke prøvd denne, men ser jo godt ut!
Ingredienser ( 4 personer)
0,6 dl extra virgin olivenolje, pluss 3 spiseskjeer 1 middelsstor løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 laubærblad
90 gram Kalamata-oliven, uten stein
1,25 dl basilikum, finhakket
765 gram hermetiske, hele, skrelte tomater, rent av og håndknuste
1 klype sukker
salt
svart pepper
670 gram beinløs, skinnløs kylling
65 gram siktet mel
2 store egg, lett pisket
1 spiseskje vann
115 gram tørkede brødsmuler
230 gram mozzarella, revet
90 gram parmesan, revet
Valgfritt: kokt spagetti
Sånn gjør du det:
- Dekk en sauteringspanne med olivenolje, og plasser over middels høy varme til den er varm. Tilsett løk, hvitløk og laubærblader, stek og rør i 5 minutter til løken og hvitløken er myk. Tilsett oliven og tomater. Fortsett med å småkoke og røre til væsken er redusert og sausen er tykk, omkring 15 minutter. Krydre med basilikum, sukker, salt og pepper. Reduser varmen, og hold varm.
- Forvarm ovnen til 230 °C.
- Legg hver kyllingfilét på en skjærefjøl med et beskyttende lag plastfolie over for å holde ting rent, og slå dem med en flat kjøttklubbe til de er 1,30 cm tykke.
-
Sett opp brødstasjonen:På 1-2-3
- Putt mel i en grunn bolle, og krydre rikelig med salt og pepper. Bland med en gaffel og jevn det ut.
- I en bred bolle kombinerer du egg og vann, pisk til det skummer.
- Legg brødsmulene på en tallerken, krydre med salt og pepper.
- Varm opp 3 spiseskjeer med olivenolje over middels høy flamme i en stor, ildfast stekepanne. Dryss begge sidene av kyllingkotelettene lett med det krydrede melet, og dypp dem i eggeblandingen for så å la dem dryppe av. Dekk kyllingen i brødsmuler. Når oljen er varm, tilsetter du kotelettene og steker dem i 4 minutter på hver side, til de har en gyllen farge og en sprø konsistens. Prøv å bare snu dem én gang.
- Plasser kyllingkotelettene i en ildfast form. Øs tomatsaus over kyllingen, og legg på et lag med mozzarella og parmesan. Ovnsbak i 20 minutter til osten bobler.
Server over spagetti hvis du foretrekker det.
Zyngas hovedkokk
Matthew DuTrumble