Kylling parmigiana

Kylling parmigiana. En ny "spilloppskrift" har ikke prøvd denne, men ser jo godt ut!

 

 

Ingredienser ( 4 personer)

0,6 dl extra virgin olivenolje, pluss 3 spiseskjeer    1 middelsstor løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 laubærblad
90 gram Kalamata-oliven, uten stein
1,25 dl basilikum, finhakket
765 gram hermetiske, hele, skrelte tomater, rent av og håndknuste
1 klype sukker
salt
svart pepper

670 gram beinløs, skinnløs kylling
65 gram siktet mel
2 store egg, lett pisket
1 spiseskje vann
115 gram tørkede brødsmuler
230 gram mozzarella, revet
90 gram parmesan, revet
Valgfritt: kokt spagetti

Sånn gjør du det:

  1. Dekk en sauteringspanne med olivenolje, og plasser over middels høy varme til den er varm. Tilsett løk, hvitløk og laubærblader, stek og rør i 5 minutter til løken og hvitløken er myk. Tilsett oliven og tomater. Fortsett med å småkoke og røre til væsken er redusert og sausen er tykk, omkring 15 minutter. Krydre med basilikum, sukker, salt og pepper. Reduser varmen, og hold varm.
  2. Forvarm ovnen til 230 °C.
  3. Legg hver kyllingfilét på en skjærefjøl med et beskyttende lag plastfolie over for å holde ting rent, og slå dem med en flat kjøttklubbe til de er 1,30 cm tykke.
  4. Sett opp brødstasjonen:På 1-2-3
    • Putt mel i en grunn bolle, og krydre rikelig med salt og pepper. Bland med en gaffel og jevn det ut.
    • I en bred bolle kombinerer du egg og vann, pisk til det skummer.
    • Legg brødsmulene på en tallerken, krydre med salt og pepper.
  5. Varm opp 3 spiseskjeer med olivenolje over middels høy flamme i en stor, ildfast stekepanne. Dryss begge sidene av kyllingkotelettene lett med det krydrede melet, og dypp dem i eggeblandingen for så å la dem dryppe av. Dekk kyllingen i brødsmuler. Når oljen er varm, tilsetter du kotelettene og steker dem i 4 minutter på hver side, til de har en gyllen farge og en sprø konsistens. Prøv å bare snu dem én gang.
  6. Plasser kyllingkotelettene i en ildfast form. Øs tomatsaus over kyllingen, og legg på et lag med mozzarella og parmesan. Ovnsbak i 20 minutter til osten bobler.

Server over spagetti hvis du foretrekker det.

Zyngas hovedkokk
Matthew DuTrumble 

Share
comments