Karamellpudding

Karamellpudding som kokkene lager den.

Karamellpudding er jo en fest for hele familien! ...Og du lager den enkelt selv, helt fra bunnen.

 

 
  • 100g Sukker til karamell
  • 175g Sukker
  • 1l Helmelk
  • 1 Vaniljestang
  • 9 Hele egg

 

Fyll en brødform, evt annen form med et gjevnt lag med sukker i bunnen. Sett formen i forvarmet stekeovn på 200 grader, og la stå der til sukret er smeltet og gyllent. Her gjelder det å følge med, for plutselig blir det brent. Sett så ned temperaturen på ovnen til 90 grader.

Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut frøene. Kok opp 1l helmelk med vaniljestangen og frøene.

Visp sammen 9 egg og 175g sukker.

Hell melken som nå er kokt sakte opp i eggeblandingen.

Fyll det hele i formen som nå er karamelisert.

Sett formen i ovnen på 90grader i 95 minutter.

La karamellpuddingen avkjøle seg, og server med vispet krem og karamellsaus.

Tips: For en mere fyldig smak kan du bruke halvparten kremfløte, samt 4 eggeplommer og 6 hele egg.


Share
comments