Please update your Flash Player to view content.

Ribbe på Italiensk

Det kan være greit med en annen variant på ribbe i disse jule tider, såvell som ellers i året. Ribbe er uansett på tilbud nå og da kan det jo være greit å prøve noe nytt.

 

 

Tilberedningstid: ca 3 timer

Antall porsjoner: 4

 
 
 
Dette trenger du 

4 kg Gilde Ribbe (tynnribbe)
3 fedd knust og finhakket hvitløk, bruk gjerne presse
2 ss grovkvernet pepper
2 ss knust fennikelfrø
1 stk stor neve fersk salvie
2 ss tørket timian
½ stk potte frisk rosmarin
4 ss salt

Tilbehør:
poteter
aubergine
1 stk squash
1 stk hel hvitløk
1 stk sitron
1 stk neve rosmarin
1 stk neve salvie
god olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du:

Det er ikke så vanskelig å få ut benene på en såkalt tynnribbe, bare snitt litt langs kantene og riv dem ut. Er det kotelettkam og ryggben på ribben, er det mer plundrete, men det går. Hvis du ikke føler deg trygg på dette, kan du gå til en skikkelig slakter og be dem gjøre jobben..


1. Sørg for at ribben er romtemperert. Ben ut ribben som beskrevet over.
Gni alt krydderet godt inn i kjøttsiden.
 

2. Rull ribben tett sammen og knyt igjen med solid kjøkkenhyssing eller ståltråd. Det blir best resultat om to personer samarbeider.
 

3. Ha rist i bunnen av en langpanne eller ildfast form. Hell i en skvett kokende vann.
Legg på ribberullen og dekk tett med aluminiumsfolie.
 

4. Stek i ovn på 220 °C i 3–4 timer, avhengig av tykkelsen på rullen.

5. Ta av folien omtrent halvveis i stekingen.

Server gjerne ovnstekte potetbåter ispedd rikelig med hele hvitløksfedd, aubergine og squash i biter, sitronbåter, rosmarin og god olivenolje. Legg noen hele ranker av cherrytomater inn mot slutten av steketiden og server en god aioli til.

Kilde: http://www.gilde.no/kjoett/ribbe-paa-italiensk-article29774-13713.html

Share
comments