Hjemmelaget hamburger

 

Skikkelig hamburger er vel perfekt helgekos. Denne oppskriften fra VG så god ut.

 

 

Antall porsjoner:4 
Ingredienser:

Kvernet oksekjøtt fra høyrygg, ca. 200 g pr. burger (kjøttdeig eller karbonadedeig 

kan også brukes) 
4 tykke skiver cheddarost eller annen ost du liker 
4 hamburgerbrød, gjerne hjemmebakte 
2 tomater 
1 løk 
sylteagurk 
amerikansk sennep 
8 skiver bacon 
Salatblader 
salt og kvernet pepper 
olje til steking 

Dressing: 
1 dl majones 
3 ss chilisaus 
2 ss hakket sylteagurk 
1 ss hakket kapers 
1 liten rødløk el. 2 sjalottløk, finhakket 
2 ss hakket bladpersille, evt bladpersille og dill 

Tilbehør: 8 poteter 
olje 
havsalt 

 

Fremgangsmåte:

Start med potetene. Skrell eller vask dem, og del i båter. Vend båtene i olje, strø over salt og evt annet krydder du liker, f eks paprika og urter. Stekes i ovn på 200 grader ca 45 min.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Fukt hendene med kaldt vann og form store burgere. (Ikke arbeid deigen for mye, da kan kjøttet bli for kompakt og tørt.)

Krydre dem med salt og pepper. Pensle grillen eller en grillpanne med litt olje. Grill hamburgerne ca. 5 minutter på hver side. Når de er ferdig grillede på den ene siden, legger du på osten.

Obs! Ikke press på burgeren under steking, men la den ligge i fred.

Fyll opp hamburgerbrødet med det du liker best og server gjerne råstekte poteter i en eller annen fasong ved siden av.

Denne oppskriften er laget av VG-kokk Lise Finckenhagen.