Hjemmelaget hamburger
Skikkelig hamburger er vel perfekt helgekos. Denne oppskriften fra VG så god ut.
Antall porsjoner:4
Ingredienser:
Kvernet oksekjøtt fra høyrygg, ca. 200 g pr. burger (kjøttdeig eller karbonadedeig
kan også brukes)
4 tykke skiver cheddarost eller annen ost du liker
4 hamburgerbrød, gjerne hjemmebakte
2 tomater
1 løk
sylteagurk
amerikansk sennep
8 skiver bacon
Salatblader
salt og kvernet pepper
olje til steking
Dressing:
1 dl majones
3 ss chilisaus
2 ss hakket sylteagurk
1 ss hakket kapers
1 liten rødløk el. 2 sjalottløk, finhakket
2 ss hakket bladpersille, evt bladpersille og dill
Tilbehør: 8 poteter
olje
havsalt
Fremgangsmåte:
Start med potetene. Skrell eller vask dem, og del i båter. Vend båtene i olje, strø over salt og evt annet krydder du liker, f eks paprika og urter. Stekes i ovn på 200 grader ca 45 min.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Fukt hendene med kaldt vann og form store burgere. (Ikke arbeid deigen for mye, da kan kjøttet bli for kompakt og tørt.)
Krydre dem med salt og pepper. Pensle grillen eller en grillpanne med litt olje. Grill hamburgerne ca. 5 minutter på hver side. Når de er ferdig grillede på den ene siden, legger du på osten.
Obs! Ikke press på burgeren under steking, men la den ligge i fred.
Fyll opp hamburgerbrødet med det du liker best og server gjerne råstekte poteter i en eller annen fasong ved siden av.
Denne oppskriften er laget av VG-kokk Lise Finckenhagen.